Čo z nás bude
Absolventi sú okrem samostatného podnikania v oblasti hotelierstva a stravovania, alebo manažovania strednej úrovne alebo podporných služieb v hotelovom zariadení schopný vykonávať ekonomické činnosti, pomocou ktorých získavajú a ďalej pracujú s informáciami v oblasti poskytovania služieb, ovládajú účtovníctvo, vedenie administratívy, personalistiku. Vedia využívať informačno- komunikačné technológie, základy hospodárskej korešpondencie a účtovnej evidencie. Dokážu zostaviť ponuku produktov a pri podnikateľských zámeroch aplikovať nástroje marketingu. Podstatná je aj znalosť minimálne dvoch cudzích jazykov (väčšinou majú žiaci možnosť vybrať si spomedzi anglického, nemeckého, francúzskeho, ruského, alebo španielskeho jazyka, uprednostňované sú však prvé dve), ktorá umožňuje komunikovať s cudzincami, používať odborný jazyk pri vykonávaní profesie alebo študovať zahraničnú odbornú literatúru.